Diumenge, 21 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Sant Martí i els Monjos han celebrat les seves Festes Majors amb els actes previstos

Tant a Sant Martí com a Santa Margarida i els Monjos que han celebrat aquest cap de setmana les seves festes majors les activitats s’han hagut d’adaptar a les normatives Covid.

Un dels actes destacats del cap de setmana, i també dels més sorollosos, de la Festa Major de Sant Martí és se’ns dubte la tradicional carretillada a càrrec de la colla de diables local, els diables Aristois.

El mateix divendres al vespre el president de la Comissió de Festes del municipi, Àngel Carayol, comentava que malgrat les circumstàncies tenien preparada una bona festa major amb actes amb l’aforament controlat i el públic assegut en cadires.

Amb la carretillada es donava el tret de sortida a un intents cap de setmana, i al mateix temps era també una mostra de com serien la resta d’activitats. En espais acotats i on el públic no es pugui moure. Carayol remarca que és millor que l’any passat en que es va suspendre tot pocs dies abans de l’inici. Tot i així aquest 2021 no s’ha pogut fer la cercavila i tampoc els actes nocturns.

La colla de diables Aristois es mostrava satisfeta de poder tornar, després d’un any i mig llarg, a tirar coets i fer la carretillada. Pol Bravo comentava que l’any passat davant les restriccions van pensar en un correfoc, però que al final es va suspendre tots els actes.

El foc doncs va tornar a ser protagonista un any després a Sant Martí, pràcticament amb un dels primers actes de foc que es feien a la comarca dins d’una Festa Major.

On també han estat de Festa Major aquest cap de setmana és a Santa Margarida i els Monjos, on diumenge a la plaça Pau Casals es feia el ball de lluïment del seguici festiu. Una exhibició que obrien els membres del Ball d’en Serrallonga de l’Escarabina, amb el seu ball parlat on evidentment no van faltar els comentaris a l’actual situació provocada per la pandèmia.

A diferència de l’any passat, aquest 2021 hi han participat tots els balls i per tant també els més petits han pogut fer la seva exhibició en l’escenari de la plaça. Ja des de primera hora totes les cadires es van anar omplint de familiars i públic en general que volien gaudir dels balls dels Monjos. Ja a la recta final, es va poder veure el nou drac, que s’ha estrenat aquest any, i la participació dels diables Spantus amb les seves sàtires on també van fer comentaris sobre l’actual situació provocada per la pandèmia i l’actualitat social i política del municipi.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: