Diumenge, 21 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Mortaldat de peixos al Riu Foix

Bosc Verd denuncia que el riu Foix, a sota la Torre de l’Aigua de Vilafranca, ha deixat de ser un riu i s’ha convertit en un torrent sec que ha provocat la mort de molts peixos.

Probablement es tracta de barbs cua-roig, espècia que si es pesca s’ha de retornar immediatament a l’aigua i que si es mata que se n’estableix una indemnització de 30 € per exemplar a més de la sanció.

Aquí no s’ha respectat el cabal mínim ambiental ni de bon tros. Bosc Verd és conscients que a la zona de clima Mediterrani no sobra l’aigua, però sembla que sovint s’oblida. Un exemple són el gran nombre de piscines que hi ha a Vilafranca.

Des de fa més de 20 anys, gran part de l’aigua que es consumeix al Penedès prové d’Aigües del Ter Llobregat, això ha servit per a créixer desmesuradament i crear polígons a tort i a dret, però no s’ha estat capaços de mantenir un mínim cabal dels nostres rius.

Finalment denuncien que el Foix només existeix com a riu des de la depuradora de Vilafranca fins a l’Embassament del Foix. En aquest tram, apunta Bosc Verd, sempre hi ha un cabal acceptable. Per abastir a Vilafranca es puja l’aigua als dipòsits que hi ha dalt de la Muntanya de Sant Pau, però lamenten que no es bombi una part de l’aigua de la depuradora a sobre de la zona de captació d’aigua per mantenir un cabal ecològic.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: