Dilluns, 24 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El procés participatiu ‘Barcelona Demà’ ha portat el debat sobre emergència climàtica a Vinseum

El procés participatiu ‘Barcelona Demà’ ha celebrat aquest dimarts al Vinseum de Vilafranca la segona jornada de debat online del Cicle Metròpoli Resilient.

Comptava amb reconeguts professionals i representants de diverses institucions per parlar sobre emergència climàtica i ambiental i territoris saludables. L’acte aborda com la Barcelona d’avui, que es pot considerar una gran regió metropolitana de cinc milions d’habitants, entén la metròpoli resilient com aquella que té les necessitats bàsiques garantides, més saludable i adaptable davant els riscos i les incerteses.
L’alcalde de Vilafranca inaugurava la jornada tot i destacant que és de les primeres vegades que s’organitza una planificació des de Barcelona comptant també amb el territori.
El president del Pla Estratègic Metropolità de Barcelona, Jordi Martí, destaca que s’ha volgut escoltar la veu de la Vegueria Penedès.
La sessió plantejava reptes com per exemple quins hauran de ser els principals canvis que haurien d’experimentar els entorns metropolitans per tal de mitigar el canvi climàtic i adaptar-se als seus efectes o com es pot aspirar a assolir una metròpoli verda, justa i saludable.
Un dels reptes principal correspon a millorar la qualitat de l’aire.
A Vilafranca s’organitzaven tres taules. Una sobre Emergència Climàtica. La segona sobre l’Emergència Ambiental i per últim, la darrera taula es dedicava a Territoris Saludables. Cada cicle del procés ‘Barcelona Demà’ dura tres setmanes i compta amb una jornada inicial, una jornada territorial i un debat virtual. En el cas del Cicle de la Metròpoli Resilient, la mirada territorial era la de Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: