Dimarts, 5 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Comença a caminar el PECT que ha d’impulsar el Viver de Cellers

Des de l’Ajuntament de Vilafranca es col·labora en aquest projecte per donar un suport clar al sector vitivinícola.

Aquesta setmana s’ha fet la reunió constitutiva del Comitè Participatiu del Projecte d’especialització i competitivitat territorial (PECT) que ha de posar en marxa, com a un dels projectes més rellevants, el viver de celleristes a Vilafranca.

Els PECT sorgeixen de la intersecció de diferents plans estratègics de la Generalitat i la Unió Europea i tenen com a objectiu genèric rellançar un territori o un sector invertint en projectes de millora del territori que el facin més competitiu. Pel que fa al PECT ‘Penedès territori vitivinícola: innovació sostenible i saludable’, el seu objectiu específic és posicionar el territori del Penedès com a territori vitivinícola innovador.

El Consell Comarcal de l’Alt Penedès, com a ens representant d’aquest PECT, va acollir la primera reunió conjunta dels 4 socis beneficiaris que són l’Ajuntament de Vilafranca, la DO Penedès, VITEC i el propi Consell Comarcal; amb la participació dels 9 socis col·laboradors: INNOVI, Consorci de Promoció Turística, COVIDES, Escola d’Enoturisme, Fundació Pro Penedès, JARC, TAMIC, Unió de Pagesos i Xarxes de Telecomunicacions Alternatives.

Xavier Lluch, president del Consell Comarcal, explica que aquest PECT és l’únic que s’ha aprovat per la totalitat del pressupost presentat, que són uns 2’5 milions d’€ dels quals la meitat venen dels fons europeus que gestiona la Generalitat. El projecte més visible serà el celler de viveristes, per tal de donar suport a petits viticultors que vulguin fer el salt a elaborar el seu propi vi.

No serà però l’únic objectiu que es marca aquest projecte.

La intenció, com recorda el president del Consell Comarcal és acollir durant un temps els qui vulguin emprendre per fer el seu propi vi, i que hi hagi rotació amb els anys per acollir el màxim d’iniciatives possible.

Des de l’Ajuntament de Vilafranca es col·labora en aquest projecte per donar un suport clar al sector. El regidor Joan Manel Montfort estacava que es tracta d’un projecte molt global, que va més enllà del celler de viveristes.

Des de Vilafranca es fa per exemple l’aportació de l’espai que pugui ser la seu d’aquest celler, i que s’ubicaria en alguna nau del carrer del Comerç.

Els promotors d’aquest projecte consideren que amb ell es podrà fer realitat una idea en la qual feia anys que es treballava, la creació del viver de celleristes per als petits viticultors emprenedors, una eina que podrà aprofitar i utilitzar gent jove que està formada però necessiten aquest primer suport

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: