Dissabte, 22 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Un conte acosta la Policia Local als més menuts de Vilafranca

Un conte acosta la Policia Local als més menuts de Vilafranca

El proper dimecres 9 de juny la Policia Local de Vilafranca farà el taller d’educació viària “La policia, els meus amics” als dos grups de P-3 i P-3 de l’escola Cristòfor Mestre.

Dins el programa d’educació per a la mobilitat segura ‘La Policia Local a les escoles’, s’ofereix l’activitat: ‘La policia, els meus amics’ per a l’alumnat de P-3 d’educació infantil, en què s’explica el conte ‘El dia que em vaig perdre’. Aquest dimecres aquesta activitat es farà a l’escola Cristòfor Mestre, seguit d’un taller on els infants podran practicar com creuar en un pas regulat amb semàfor sempre acompanyat i distingint les conductes de risc de les que no ho són.

En el conte, que es desenvolupa a Vilafranca, es viu una situació que es resol favorablement amb l’ajuda de la policia i on hi són presents els personatges del gall Tomasot i la gallina Ballarica, molt coneguts pels infants vilafranquins. L’objectiu és acostar la figura de l’agent de policia als més petits per prendre consciència de la seva tasca i evitar possibles temors o reticències, que vegin al policia com una persona propera que fa feina per garantir la seguretat de tota la població.

La idea del conte va sorgir en detectar que alguns pares i mares fan servir la figura de la policia per renyar als seus fills, generant en els més menuts pors infundades.

El conte, amb el títol ‘El dia que em vaig perdre’, amb textos de Begoña Martínez i Roser Rojas, il·lustracions de Joan Ramon Buisan, ha estat editat per l’Ajuntament per poder regalar-lo als alumnes en finalitzar el taller i que d’aquesta manera els més petits puguin gaudir del conte amb tota la família.

Efemèrides

22 de juny
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: