Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

S’ha iniciat un procés per constituir una xarxa local de Xarxa d’Economia Solidària

Ja fa un temps que existeix a Catalunya una xarxa per promoure i coordinar les entitats de l’Economia Social i Solidària.

És la XES. Ara fa tres mesos representants de 4 cooperatives penedesenques com són Actua, Coopsetània, Bildi Gràfiks i Cal Trajo, van iniciar un seguit de reunions per constituir la secció local del Penedès i Garraf i aquest dissabte van mantenir una primera reunió oberta a persones que foremen part d’una cooperativa, d’una associació, d’un col·lectiu o d’un grup de consum. Persones que tenen entre mans un projecte de transformació social.
Els promotors de la XES del Penedès i Garraf tenen clar que no ha de ser un espai de més burocràcia, sinó que ha d’ajudar a dinamitzar les propostes que sorgeixin del territori.
El Casal Popular la Gueralda de Vilafranca va acollir dissabte a la tarda una reunió amb diferents entitats de l’Economia Social i Solidària del territori i es va acordar impulsar la creació d’una Xarxa d’Economia Solidària, XES territorial a nivell de Penedès-Garraf.
La idea és articular-se amb la voluntat de ser referent territorial de l’economia solidària, visibilitzant el teixit local, construint mercat social i fent incidència a les administracions públiques locals per tal de promoure una economia al servei de les persones.

XES

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: