Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’INS Alt Penedès, finalista als premis Siemens amb un projecte fruit d’una demanda empresarial

Un any més, l’Alt Penedès es troba entre els tres finalistes i el dia 29 se sabrà si ha tornat a guanyar el concurs. Cal recordar que és el centre que més cops ha guanyat el concurs a nivell estatal.

Després que fa uns dies ja avancéssim que el projecte presentat per els alumnes del Grau Superior d’Automatització i Robòtica Industrial es trobava entre els 10 primers, ara ja es pot confirmar que és un dels tres finalistes en l’edició d’aquest 2021. Com apunta Pere Pujol, secretari de l’Institut i professor del Cicle, el fet d’estar entre els seleccionats ja és un mèrit, i trobar-se novament entre els 3 finalistes és un èxit. Recordava també que l’Alt Penedès és el centre que ha guanyat més vegades aquesta concurs a nivell estatal.

De la seva banda, el director de l’Institut es mostrava satisfet del reconeixement que això suposa, però també per el fet que en aquesta ocasió el projecte que han presentat respon a una demanda que els va fer una empresa del territori. Altres anys el projecte sorgia de propostes dels professors i del treball amb els alumnes. Carles Rull, director de l’Institut Alt Penedès

El resultat d’aquest 2021 del concurs de prototips de Siemens ‘Automatización y Digitalización. Industria 4.0’ es donarà a conèixer el proper dia 29 de juny. Des del centre vilafranquí han presentat un sistema que permet detectar macarons defectuosos a través de visió artificial, separar-los i substituir-los per altres que estiguin en bon estat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: