Dijous, 13 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El pla zonal de carreteres de la Diputació transformarà el camí de Can Ros en carretera

També es millorarà la seguretat viària del camí de Moja a Daltmar i al camí de Les Cabanyes a Pacs.

La transformació del camí de Can Ros, als termes municipals de Torrelavit, Sant Pere de Riudebitlles i Cabrera d’Anoia, en carretera és la principal actuació de la primera fase del pla zonal de carreteres de la Diputació de Barcelona a l’Alt Penedès. També es millorarà la seguretat viària del camí de Moja a Daltmar i al camí de Les Cabanyes a Pacs.

Aquestes són les tres actuacions en camins de la comarca que ha presentat la Diputació de Barcelona davant dels alcaldes en una reunió celebrada aquest dimarts al Consell Comarcal de l’Alt Penedès.

Els camins on s’intervindrà van ser pactats en el si del plenari del Consell Comarcal al febrer del 2017. Com destaca el president de l’ens, Xavier Lluch, són actuacions que permetran que el manteniment dels camins vagi a càrrec de la Diputació. En el cas de Can Ros, en transformar-se de camí a carretera passarà a formar part de la xarxa de la Diputació.

Per la seva part, el diputat d’Infraestructures i Espais Naturals, Pere Pons, posava l’accent en el fet que feia molts anys que no es feia una revisió de camins d’aquesta envergadura. Pons explicava que el pla zonal és un instrument de suport als ajuntaments en el sentit que, a banda de millorar la xarxa viària, alliberen els municipis de les despeses que suposa el manteniment dels camins.

Serà una inversió de prop de 2 milions 200 mil euros, un milió i mig dels quals es destinarà a l’actuació de Can Ros, amb inici d’obres previst pel 2024. L’actuació més propera en el temps, al primer trimestre del 2023, serà al camí de Les Cabanyes a Pacs, amb una inversió de 276.000 euros. Les millores al camí de Moja a Daltmar compten amb una inversió de 461.000 euros i han de començar al segon trimestre del 2023.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: