Divendres, 24 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
La Policia Local fa una nova campanya de control dels vehicles de mobilitat personal

La Policia Local fa una nova campanya de control dels vehicles de mobilitat personal

Al llarg d’aquesta setmana la Policia Local de Vilafranca realitzarà controls als conductors de vehicles de mobilitat personal, com els patinets elèctrics, per vetllar per possibles conductes de risc.

És una campanya d’àmbit territorial català en què es controlarà la conducció dels vehicles de mobilitat personal (VMP), com els patinets, els patinets elèctrics, les plataformes d’una roda, de dues rodes o els segways a la ciutat.

La proliferació d’aquests vehicles en zones urbanes ha irromput com un nou factor de risc en la mobilitat. La seva presència pot comportar conflictes de seguretat viària en la seva interacció amb la resta d’usuaris de la mobilitat. És per això que els agents de la Policia Local controlaran les conductes de risc que atemptin contra la seguretat dels altres usuaris de la via, sempre tenint en compte la regulació aplicable vigent, i les ordenances municipals.

Com qualsevol altre vehicle, tenen prohibida la circulació per voreres i zones de vianants i tampoc poden circular per vies interurbanes, travesseres, autopistes, autovies i túnels urbans. Els VMP han de disposar del certificat de circulació que garanteixi el compliment dels requisits tècnics exigits a la normativa i de la seva identificació d’acord amb allò establert al seu Manual de Característiques.

Amb caràcter general, als conductors dels VMP se’ls hi aplica totes les obligacions que la legislació de trànsit estableix per als conductors de vehicles. Es controlarà les condicions de circulació, les parades i estacionament efectuats, els elements de protecció i el consum d’alcohol i drogues, entre d’altres.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: