Dimecres, 27 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El món associatiu i polític del Penedès, colpit per la mort de Mònica Hill

S’han decretat tres dies de dol oficial a Vilafranca fins diumenge 16 de maig. Així mateix s’ha decretat la suspensió de tots els actes públics oficials, lúdics i festius del municipi.

Militant d’ERC des del 2011, Mònica Hill era regidora des de 2015, quan es va presentar per primera vegada com a cap de llista d’aquesta formació a les eleccions municipals a Vilafranca. Va ser escollida novament regidora a les eleccions del maig del 2019. Els dos darrers anys també ha estat consellera del Consell Comarcal de l’Alt Penedès pel grup comarcal d’ERC. Políticament es va iniciar en el Moviment de Defensa de la Terra, i posteriorment a altres entitats com l’Assemblea d’Unitat Popular, la Plataforma pel Dret a Decidir i la Comissió 11 de Setembre de Vilafranca. En l’àmbit associatiu, Mònica Hill va ser membre de l’AV del Centre, col·laboradora de la Coordinadora d’Associacions per a la Llengua i va formar part del projecte cultural Via Fora!. Activista en l’àmbit del medi ambient i de defensa del territori, formava part del Col·lectiu Ecologista Bosc Verd i d’Ecologistes de Catalunya.

Aquest matí les mostres de condol al tanatori de Vilafranca han estat moltes ja des de primera hora. El president de l’executiva local d’ERC a Vilafranca, Josep Àlvarez, visiblement emocionat recordava el seu compromís polític.

Fins el tanatori s’hi va acostar també el coordinador nacional d’ERC, Pere Aragonès, que va recordar que havia conegut Hill fa uns 15 anys en altres àmbits. Recordava la seva força, el seu esperit i compromís.

L’Ajuntament de Vilafranca ha mostrat la seva consternació per la pèrdua prematura de Mònica Hill, i expressant el més sentit condol a tots els seus familiars, amics i a tots els companys i companyes de grup municipal d’ERC.

L’alcalde Pere Regull ha volgut recordar que malgrat les discrepàncies polítiques tenia una bona relació amb Mònica Hill, de qui ha destacat també el seu compromís.

Ahir a la tarda hi havia ple del Consell Comarcal, que evidentment es va suspendre, i també tots els grups municipals amb representació al consistori vilafranquí han expressat el seu condol tant a ERC com a la família de Mònica Hill.

A Vilafranca s’ha decretat la suspensió de tots els actes públics oficials, lúdics i festius del municipi.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: