Diumenge, 28 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC insta Regull a no pagar a Adif fins que es resolgui el pas dels trens de mercaderies

El pas del tren per Vilafranca és, des de fa gairebé dues dècades, un dels reptes no resolts de la ciutat.

A la cobertura inacabada de la llosa i les problemàtiques que ha comportat urbanísticament i de benestar pels veïns i veïnes, s’hi suma ara el pas dels trens de mercaderies que augmentaran l’impacte acústic i de vibracions, a més de saturar per complert el trànsit de trens de passatgers per la R4. Davant d’aquesta situació Esquerra Republicana insta a l’alcalde a no pagar les 20 milions d’euros pendents amb Adif fins que no s’hagi arribat a un acord en aquests dos temes.

Pere Sàbat remarca la importància de resoldre el pas de les mercaderies per la R4 per l’augment de soroll i vibracions i també per la saturació que produiran, a partir de la tardor, quan estigui a ple rendiment el corredor. Els republicans celebren les declaracions de l’alcalde quan afirma que no pagarà a Adif fins que no hi hagi el compromís de cobrir els 200 metres que falten de la cobertura de la llosa, però consideren que cal reclamar també una solució a la problemàtica dels trens de mercaderies. Per vestir una estratègia compartida en relació al repte ferroviari des d’Esquerra es demana una Junta de Portaveus.

ERC

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: