Dimarts, 5 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Omnium organitza una sortida al Centre d’Interpretació de l’Aigua de Torrelavit

A banda de conèixer el Centre d’Interpretació de l’Aigua es farà un recorregut per ‘El Camí del Riu’ per conèixer l’entorn natural del riu Bitlles.

Aquest dissabte 17 d’abril a les 10 del matí, Òmnium Alt Penedès organitza una visita combinada al Centre d’Interpretació de l’Aigua a Torrelavit i la descoberta del seu entorn. Per participar a la sortida cal fer inscripció prèvia, adreçant-se a la pàgina web d’Òmnium Alt Penedès.

El Centre d’Interpretació de l’Aigua de Torrelavit mostra l’estreta relació que hi ha entre el riu de Bitlles i la història i el paisatge de Torrelavit. En aquest espai es pot descobrir la importància que ha tingut el riu en la vida del poble i l’ús que s’ha fet de l’aigua en l’àmbit domèstic, gràcies a les fonts i safareigs; en el regadiu, mitjançant pous, rescloses i canals, i en l’àmbit industrial, amb la construcció de dotze molins paperers que des del s. XVII fins al s. XX van fer de Torrelavit un important centre industrial paperer.

En la descoberta per l’entorn se seguirà ‘El Camí del Riu’ fins a arribar als safareigs per explicar què són i com van esdevenir un espai de socialització. Durant el camí s’explicarà per què s’ha creat aquest itinerari, es coneixerà la fauna i la flora de la zona, i es veurà com l’home també ha donat caràcter al riu amb la construcció de molins i rescloses.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: