Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les colles vilafranquines començaran a assajar, excepte la Jove

La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya ha anunciat que ja està permès oficialment que les colles puguin tornar als seus assajos sempre respectant el límit de 20 persones com a màxim

Aquest dimecres la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya va anunciar que a partir d’ara està permès oficialment que les colles puguin tornar als seus assajos sempre respectant el límit de 20 persones com a màxim. Aquests assajos s’hauran de regir per grups bombolla, és a dir, sempre hauran de ser els mateixos membres. Aquesta autorització està basada en un protocol que la coordinadora ja va redactar el passat estiu però que no va poder aplicar-se ja que a la tardor va arribar una nova onada de Covid-19. De fet, s’està redactant la cinquena versió del document, una versió que s’adequa a les condicions sanitàries del moment i que contemplarà també les vacunes i els tests d’antígens. El president de la Coordinadora de Colles Castelleres, Pau Camprovín, explica què permet aquesta represa.

Els Verds ja van anunciar fa uns dies que el proper 7 de maig començarien els assajos grupals, per tant, la noticia no els ha canviat gaire els plans. Ho explicava el president, Carles Mata.

Els Xicots, en canvi, han rebut amb molta il·lusió l’anunci de la represa d’assajos, tot i que amb la canalla ja feien alguna activitat els divendres. Ho explicava el cap de colla, Gerard Ametllé.

La Colla Jove també rep positivament la notícia malgrat que no podran començar els assajos degut a que encara no disposen de local. Ho explicava el cap de colla, Bernat Costa.

Respecte al fet que algunes colles, com els Verds, estiguin preparant un protocol per a iniciar actuacions de cara el mes de juny, la Coordinadora ha manifestat que els agradaria que tots anessin a una en aquest tipus de qüestions.

Tant la coordinadora com les colles estaran pendents del dia 9 de maig, quan està previst que finalitzi l’estat d’alarma, per si això portarà canvis que puguin afectar al món casteller.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: