Dimecres, 27 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Generalitat subvenciona el projecte per posar en marxa un viver de cellers a Vilafranca

Aquest dijous s’ha celebrat de forma telemàtica Ple ordinari al Consell Comarcal de l’Alt Penedès i un dels punts destacats es va presentar per la via d’urgència.

Es tracta de l’acceptació d’una subvenció de 230.000€ d’un projecte d’especialització i competitivitat territorial per desenvolupar un viver de cellers on els joves viticultors puguin iniciar la seva aposta per la vinificació. El projecte el coordina el Consell Comarcal i es promou junt amb l’Ajuntament de Vilafranca, la DO Penedès i Vitec.
D’altra banda el Consell Comarcal també va aprovar, amb les úniques abstencions de la CUP, una modificació de pressupost d’1 milió 100 mil euros, amb una aportació de 492.000 de la Diputació de Barcelona, que permetrà l’adquisició de l’immoble del costat de la seu del Consell Comarcal, per a la seva futura ampliació. També es preveu la col·locació de plaques fotovoltaiques a l’edifici actual.
Entre d’altres acords també es va donar llum verda a la petició de declaració de Bé Cultural d’Interès Local del ‘Conjunt de Sant Valentí’ al municipi de Les Cabanyes i del jaciment Alzinaret de la Berna, a Torrelles de Foix. Finalment també es va aprovar una moció que presentava el grup comarcal d’en Comú Guanyem amb motiu del 90è aniversari de la proclamació de la segona república.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: