Dimecres, 27 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els aparcaments d’autocaravanes s’han confirmat aquesta Setmana Santa com a una bona opció

Les 12 àrees de pernoctació per a autocaravanes promoguts per el Consorci de Promoció Turística i diferents ajuntament del Penedès s’han confirmat com una bona opció per atreure turisme a la comarca.

Cada cop és més habitual veure per les carreteres interiors del Penedès autocaravanes circulant, i també estacionades en les diverses àrees d’aparcament que s’han habilitat en diferents municipis.

Aquests darrers mesos, en bona part a causa de les restriccions de mobilitat a nivell de Catalunya i fins i tot comarcal, s’ha anat detectant un augment de presència de visitants al Penedès que utilitzen aquests vehicles per desplaçar-se i conèixer el territori. Des del Consorci de Promoció Turística del Penedès, la seva directora Núria Sala, apunta que el nostre territori ha seguit la tendència general a Catalunya i ha registrat una bona ocupació en les àrees d’autocaravanes. Remarca també que cal saber-ho gestionar i aprofitar.

Bàsicament és un turisme que fa compres i visites turístiques al territori, i que per tant té una incidència econòmica rellevant.

Ara per ara hi ha 12 àrees d’aquests tipus impulsades des del Consorci amb els ajuntaments, i han de ser un servei més per els turistes que s’acosten al Penedès. Sala comenta que s’ha de continuar mantenint la xarxa en les millors condicions, i mirar de fer-la crèixer.

A la comarca tenim també un dels centres de venda i lloguer d’autocaravanes més gran de la demarcació de Barcelona. Des de M3 Caravàning, Neus Mata comenta que la Setmana Santa els havia anat molt bé i que començaven a tenir reserves ja de cara a l’estiu. Tot plegat ara s’ha alentit novament.

Mata valora com a positiva l’aposta feta al territori per oferir àrees adequades a la pernoctació d’autocaravanes, ja que facilita l’arribada d’aquest tipus de turistes a tots els racons del Penedès.

Ha quedat clar que la gent te ganes de sortir, i que l’autocaravana és una bona manera de fer-ho garantint la pròpia bombolla. I aquestes àrees de pernoctació possibiliten també acostar-se a espais singulars per conèixer el Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: