Dimarts, 16 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Demanen a la Generalitat que escolti el territori en relació a la instal·lació de parcs solars

Els 27 ajuntament reclamen a la Generalitat que derogui el decret 16/2019 que limita les competències dels ajuntaments a l’hora de poder decidir sobre la instal·lació d’aquests equipaments.

Els 8 alcaldes de la comarca directament afectats per diferents propostes de projectes per instal·lar parcs solars han tornat a fer públic el seu posicionament conjunt en contra la manera com s’estan dicidint aquestes qüestions.

De fet, els 27 alcaldes de l’Alt Penedès han signat conjuntament una carta adreçada al Conseller de Territori i Sostenibilitat Damià Calvet i també al vicepresident en funcions de president Pere Aragonès demanant una reunió on poder exposar el seu posicionament. Bàsicament demanant que s’adoptin mesures urgents per abordar una qüestió com la de que la Generalitat aprovi instal·lacions per a la producció d’energies renovables que malmetin el territori.

Cèsar Herráiz, alcalde d’Avinyonet explicava que demanen que es tingui en compte els ajuntaments a l’hora de planificar aquests temes.

Un altra dels municipis afectats és Sant Quintí de Mediona. El seu alcaldes, Pol Pagès, remarca que es tracta de macro parcs que són una veritable amenaça per el paisatge i la manera de viure del Penedès.

Finalment, Josep Tutusaus recordava que a Pontons es van assabentar dels dos projectes de parcs eòlics que s’hi volien fer a través de la premsa. Aquests finalment han estat desestimats per la Generalitat, però els alcaldes demanen que el govern derogui el decret 16/2019 que limita les competències dels ajuntaments per poder decidir en relació a la instal·lació d’aquest tipus d’infraestructures.

Des del Penedès es demana que es tingui en compte aquest posicionament conjunt dels 27 ajuntaments, i reclamen a la Generalitat la redacció d’un Pla Director d’Energies Renovables de Catalunya que estableixi de manera ordenada i en consens amb els agents de cada territori les ubicacions més adients per aquestes instal·lacions.

Efemèrides

16 d'abril
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: