Dilluns, 24 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca en Comú insta l’Ajuntament a posar en marxa en Pla Local d’Habitatge

Vilafranca en Comú ha ofert aquest dimarts una roda de premsa telemàtica per explicar la moció que presentaran al proper ple sobre la regulació dels preus dels lloguers.

En ple debat entre els socis de govern de l’estat sobre aquest tema, els Comuns volen que l’Ajuntament de Vilafranca aposti per una regulació valenta dels preus abusius del lloguer, tot instant al govern de l’estat a legislar en aquest sentit.

El regidor Ramon Arnabat recorda que Vilafranca és un dels 61 municipis en els quals va entrar en vigor el passat mes de setembre la llei catalana de contenció del preu dels lloguers, en ser considerada una «àrea tensionada».

En aquest context, des de Vilafranca en Comú consideren imprescindible que es desenvolupi el Pla Local d’Habitatge perquè tothom pugui accedir a un habitatge i s’ampliï el parc d’habitatge social de lloguer.

Els Comuns han afirmat que Vilafranca presenta «un greu dèficit d’habitatge social i, sobretot, d’habitatge social destinat a lloguer». També han destacat que, segons la pròpia diagnosi del Pla Local d’Habitatge, més de la meitat dels vilafranquins destinen més del 30% dels seus ingressos a pagar el lloguer.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: