Dimecres, 22 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

VeC critica que no ha rebut les dades sobre educació, que l’equip de govern diu ja els ha donat

Els Comuns han demanat reiteradament aquestes dades que a primers de setmana deien no haver rebut. Per la seva banda el govern diu que ara ja les tenen.

Vilafranca en Comú ha tornat a criticar l’equip de govern en relació a la falta de dades sobre el sistema d’ajudes a l’escolarització que el partit morat reclama des de fa mesos. La formació va presentar a principis d’any una denúncia davant la comissió de garantia del Dret d’Accés a la Informació Pública de la Generalitat reclamant les dades i aquest organisme va decretar fa poques setmanes que l’Ajuntament havia de facilitar-les a Vilafranca en Comú.

El regidor del partit morat, Ramon Arnabat, ha explicat que a hores d’ara i malgrat la resolució de l’organisme de la Generalitat, encara no han rebut cap mena de dada per part de l’equip de govern i que aquest fet els impedeix poder fer propostes per evitar la segregació escolar a Vilafranca

Per la seva banda, la regidora d’Educació de l’Ajuntament, Xell Montserrat ha remarcat que aquestes dades ja les han fet arribar a Vilafranca en Comú. Però ha lamentat que se centrin tant en els ajuts l’escolarització, que són una part molt petita de tot el que fa l’Ajuntament en relació a educació. Ha recordat, com ja van explicar fa unes setmanes, que destinen més de 6 milions d’€ a programes relacionats amb Educació, quan els municipis no tenen gaire competències, i que els ajuts són una eina més.

Des de l’Ajuntament lamenten també que tota la feina que fan des de l’administració local i els mateixos centres escolars de Vilafranca es posi en qüestió basant-se en unes dades que Xell Montserrat ha volgut recordat que aquest darrer any han variat la manera com s’elaboren precisament per ajustar-se més als propis criteris que marca la Generalitat que és qui en definitiva diu disposa de les eines per poder-les elaborar i recollir amb el màxim rigor i equitat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: