Dimecres, 17 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Protocol sobre violències sexuals i LGTBIfòbiques a l’espai públic i en contextos d’oci

El Consell Comarcal de l’Alt Penedès ha elaborat un protocol adreçat als ajuntaments i els agents socials del territori per abordar aquesta problemàtica.

L’objectiu del protocol promogut per el Consell Comarcal és dotar la comarca d’un instrument consensuat que permeti actuar davant tot tipus d’assetjaments i violències sexuals i LGTBIfòbiques en els contextos d’oci nocturn durant tot l’any. Es tracta de treballar per aconseguir que els espais de socialització no estiguin condicionats per raó de sexe, orientació o identitat de gènere, i desnaturalitzar els comportaments més arrelats socialment que fonamenten el desenvolupament i la presència de les violències masclistes.

En l’elaboració del protocol hi ha participat personal de diferents serveis del Consell Comarcal i dels ajuntaments, tècniques de l’Associació de Drets Sexuals i Reproductius i del Centre Jove d’Atenció a les Sexualitats, i representants d’entitats juvenils, de moviments socials feministes i de col·lectius organitzadors d’activitats d’oci de l’Alt Penedès.

També hi han col·laborat 500 persones joves responent una enquesta sobre hàbits d’oci i experiències personals sobre violències masclistes en espais d’oci.

L’esperit de les accions que proposa el Protocol és transversal i comunitari: es demana a les administracions locals i a les entitats que participin activament a donar visibilitat i acabar amb les agressions masclistes en el context de les festes populars, i que creïn i reforcin circuïts i mecanismes de detecció, actuació i acompanyament estables i sistematitzats.

El protocol fa èmfasi en la necessitat de fer un treball preventiu, de detecció i d’atenció a les víctimes, perquè tothom conegui els recursos disponibles i per tal que la reparació individual i la resposta pública es facin també des d’una perspectiva social i comunitària.

Podeu consultar el protocol aquí.

Efemèrides

16 d'abril
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: