Dijous, 20 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Continua la picabaralla entre govern i oposició a Vilafranca per qüestions educatives

ERC reclama, entre altres qüestions, una tarifació social a l’Escola de Música. L’equip de govern diu que el seu model se centra en la lluita contra l’abandonament escolar i millorar l’èxit educatiu.

L’educació és un dels grans debats sobre la taula i que ocasiona més polèmiques darrerament entre l’equip de govern vilafranquí i l’oposició. Aquest dilluns ERC va celebrar una roda de premsa per a valorar algunes de les polítiques educatives del govern. Unes polítiques que no comparteixen. Com a exemple van posar la gestió de l’Escola Municipal de Música, en la que reclamen que s’apliqui una tarifació social. Ho explicava el regidor Salvador Campamà.
De la mateixa manera, els republicans creuen que s’hauria de crear un Casal d’hivern i un altre de primavera tal com s’havia acordat pel 2020. Insisteixen també en que falta un Projecte Educatiu de Ciutat que faci la vila més amable i segura pels infants. D’altra banda, ERC denunciava, segons paraules de Campamà, les «dràstiques retallades al programa d’ajuts a l’escolarització» des del passat curs escolar i la «inacció davant la greu situació de segregació escolar que pateix Vilafranca». Segons els republicans, la regidora d’educació es nega a facilitar les dades sobre ajuts a l’escolarització i segregació escolar.

Per la seva banda, la regidora d’educació de l’Ajuntament de Vilafranca, Xell Montserrat, creu que el model de l’equip de govern és molt diferent al que proposen els republicans i creu que acceptar-lo significaria fer menys d’on estan arribant ara. Segons Montserrat, la situació actual demana centrar tots els esforços en 2 objectius concrets: lluitar contra l’abandonament escolar prematur i millorar l’èxit educatiu de tots els infants. Pel que fa al tema de la segregació escolar, la regidora d’educació ha afegit que l’oposició disposa de l’índex de dissimilitud que demana el Síndic de Greuges. Un índex que marca un objectiu del 0’30. Segons explicava Montserrat, a Vilafranca l’educació primària està a una xifra de 0’34 mentre que a la secundària és de 0’14, un dels índex més baixos de Catalunya.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: