Diumenge, 14 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Comencen els actes per a commemorar el 8M en un any marcat per la pandèmia

El Servei d’Igualtat i el de Joventut així com l’Esquerra Independentista de l’Alt Penedès i la Comissió 8M han organitzat un seguit d’actes durant aquest mes de març amb un objectiu reivindicatiu

Aquest dimecres la regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Vilafranca, juntament amb la de joventut, ha presentat el conjunt d’actes que tindran lloc aquest mes de març per reivindicar el 8 de Març-Dia Internacional de les Dones amb una quinzena d’activitats previstes des d’aquest dijous dia 4 i fins al dia 30. Degut a la situació sanitària, enguany tampoc es podrà fer el Sopar de les Dones. Del programa, la regidora Montse Arroyo ha ressaltat el cicle de cine fòrums amb sessions els dies 5, 6, 10, 11 i 12 de març, organitzat pel Cine Club Vilafranca amb la col·laboració de la regidoria d’Igualtat. També destaca la col·laboració amb el servei de Cultura per organitzar dos espectacles “Veus que no veus”, amb la Cia Pepa Plana, divendres 5 de març a Cal Bolet i “Conversando con Cecilia”, a càrrec de Lídia Pujol, aquest diumenge a l’Auditori municipal. Per a l’acte institucional el mateix dia 8 de març, a les 19h, està previst fer-lo presencial al claustre dels Trinitaris. En cas de pluja, es traslladaria a la sala d’actes de l’Escorxador. A més s’ha elaborat un vídeo amb el lema “Jo sóc totes” per projectar a l’acte i perquè corri a través de les xarxes socials. El dia 15 es durà a terme un conta contes amb el títol “La veritat de les princeses” que s’emetrà per Penedès TV. Per la seva banda, el regidor de Joventut, Miquel Medialdea, ha estat l’encarregat de presentar la novetat que organitza el servei de Joventut per aquest 8M. Concretament serà un concurs de Tik Tok on els i les joves podran pujar els vídeos creats per ells a la xarxa social TiK Tok amb el hashtag #jovesperlaigualtatdegènere entre el 8 i el 16 de març. El premi per al vídeo guanyador serà una tauleta. Medialdea posava l’accent en la importància de reivindicar el dia de la dona treballadora.

La regidora Montse Arroyo ha aprofitat per apuntar el treball que s’ha començat a fer amb les juntes de les associacions de veïns i veïnes de la Vila per apropar-los tot allò que té a veure amb la prevenció de les violències masclistes. S’ofereix una formació amb 3 sessions relacionades amb el marc legal contra les violències masclistes, l’oci nocturn i les eines de què disposa el servei d’Igualtat.

Paral·lelament l’Esquerra Independentista de l’Alt Penedès i el Comitè 8M han organitzat també un seguit d’actes al voltant del dia de la dona treballadora. Un programa d’actes que comencen aquest dijous 4 de març amb una xerrada sobre la situació de la llar d’avis de Mediona i s’estendran fins el dia 13 amb un taller d’autodefensa. Destaquen altres activitats com la marxa de torxes el vespre del 7 de març o els actes del mateix dia 8 amb un taller de pancartes des de les 10 del matí, una lectura de manifest a les 12h i la manifestació a les 19h. Tots els actes a la plaça de la Vila.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: