Diumenge, 19 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Comença el procès de participació ciutadana sobre el Pla de Mobilitat de Vilafranca

L’Ajuntament està treballant en el 1r Pla de Mobilitat de la ciutat amb l’objectiu de millorar la qualitat de l’espai públic, augmentar els carrils bici, promoure el transport públic i reduir el CO2.

Aquest dimarts al matí, a l’auditori de l’Enològica de Vilafranca, tenia lloc la roda de premsa de presentació del procès de participació ciutadana del Pla de Mobilitat de Vilafranca (PMV) a càrrec del tinent d’alcalde de l’Àrea d’Acció Territorial i Serveis Urbans, Francisco Romero, i el regidor de Projectes Estratègics i Mobilitat, Aureli Ruiz. Tal i com explicava Romero el document serà “el primer pla de mobilitat que haurà tingut mai Vilafranca, fruit d’un treball en equip i multidisciplinar, subvencionat per la Diputació de Barcelona i elaborat i redactat conjuntament per l’empresa especialitzada Mcrit i l’equip tècnic de Mobilitat de l’Ajuntament. Pel tinent d’alcalde, el PMV serà una eina important de planejament de cara al futur de Vilafranca, del qual ja se’n començaran a veure concrecions en les diverses actuacions del Pla d’Intervenció Integral del Centre i del Carrer Comerç (PIICC), que “incorporaran criteris del PMV com incentivar els circuits a peu, en bicicleta, en transport públic…en definitiva potenciar una mobilitat més sostenible i inclusiva”.

Per la seva banda, Aureli Ruiz explicava que la diagnosi del pla dibuixa “una ciutat compacta, on un 70% dels desplaçaments interns es fa a peu i on es pot anar d’una punta a una altra en un màxim de 30 minuts caminant”. El regidor ha definit alguns dels objectius del PMV en la línia d’assolir les xifres que marquen tant la Unió Europea i l’Agenda 2030 pel que fa a reduir les emissions de C02 i la contaminació acústica.

Ruiz explicava que amb l’objectiu de fomentar els desplaçaments a peu es posarien certes traves perquè els moviments en cotxe siguin més lents a la vila. I va recordar que l’objectiu mediambiental tindrà un pes molt important dins del pla. La participació ciutadana ja es pot dur a terme a través del formulari web que es pot trobar a l’adreça pmv.vilafranca.cat. El procés participatiu començava aquest dimarts 9 de març i estarà obert fins el proper 22 de març.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: