Dijous, 11 d'Agost de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Cal Bolet acull divendres ‘Winnipeg’, l’esforç de Neruda per ajudar als exiliats republicans

Cal Bolet acull divendres ‘Winnipeg’, l’esforç de Neruda per ajudar als exiliats republicans

La programació de Cal Bolet acull aquest divendres l’obra de teatre basada en la novel·la gràfica ‘Winnipeg: el barco de Neruda’, que narra com van arribar uns 2.000 refugiats republicans a Xile.

Aquest divendres, a les 8 del vespre al Teatre Cal Bolet, es representarà l’obra ‘Winnipeg’, que narra el moment en què el poeta Pablo Neruda i el ministre d’Exteriors del Govern Xilè de l’època, van obrir les portes del país sud-americà a més de dos mil republicans espanyols exiliats.

Les entrades per a l’obra es poden comprar a la pàgina espectacles.vilafranca.cat i a la taquilla del Teatre Cal Bolet, dijous a la tarda i una hora abans de l’inici de la funció.

L’obra està basada en el guió escrit per Laura Martel per a la novel·la gràfica ‘Winnipeg: el barco de Neruda’ novel·la il·lustrada per Antonia Santolaya. L’adaptació teatral ha estat produïda per La Puça Espectacles, La Jarra Azul i el Festival Grec 2020. Està dirigida per Norbert Martínez i interpretada per Laia Alberch, Martí Salvat, Edu Tudela i Laura Maria González.

L’obra narra la història del poeta Pablo Neruda, cònsol de Xile a Barcelona entre el 1934 i el 1937, i el ministre de Relacions Exteriors de Xile de l’època, que van ajudar a donar exili a dos mil republicans espanyols. Aquests refugiats van marxar de França a bord del vaixell ‘Winnipeg’ i van arribar a la capital xilena al cap d’uns mesos. Molts d’ells es van establir definitivament al país andí i eren coneguts com ‘Los hijos de Neruda’.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: