Dimarts, 25 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Cal Blay deixa de gestionar el restaurant de Cal Figarot

La situació econòmica generada per la pandèmia ha obligat el grup de restauració Cal Blay a abandonar un projecte que va obrir les seves portes el 27 de juny de 2019.

El dijous 27 de juny de 2019, el grup de restauració Cal Blay, va prendre oficialment les regnes del restaurant del local de Cal Figarot. D’aquesta manera, el grup amb seu a Sant Pere de Riudebitlles iniciava la gestió del restaurant situat a la seu dels Castellers de Vilafranca. Gairebé 20 mesos després d’iniciar aquesta aventura, aquest passat dilluns, el restaurant va tancar les seves portes.

Els Verds van anunciar al seu perfil de Twitter que Cal Blay deixava el projecte «després un any molt complicat tant per la restauració com per l’activitat castellera». El gerent de Cal Blay, Santi Carda, explicava els motius que ha portat a prendre aquesta decisió.

En el darrer any, el sector de la restauració ha hagut de mantenir els seus locals tancats o amb reduccions d’aforament, amb una baixada considerable dels ingressos. D’altra banda, el president dels Castellers de Vilafranca, Carles Mata, recorda que les restriccions sanitàries han aturat per complet l’activitat de les colles, que tampoc han pogut realitzar cap mena d’assaig.

La pandèmia de coronavirus ha generat una crisi econòmica que frenat un projecte, el de Cal Blay a Cal Figarot, que va tenir un bon inici, segons destaca Santi Carda. Els mesos d’inactivitat han provocat que la situació sigui inviable. El Coronavirus ha tingut molt a veure, a l’hora de prendre la decisió. Des del moment del tancament, els Verds ja estan ideant nous projectes per tal de reprendre el servei de restaurant. Hores després de l’anunci del tancament, la colla ja es va trobar amb algunes propostes sobre la taula.

Els Castellers de Vilafranca confien en poder reobrir el seu restaurant el més aviat possible, així com recuperar l’activitat habitual. Des del passat març, la situació econòmica de les colles s’ha complicat. Sense assajos, ni actuacions, els ingressos es redueixen, i els sponsors també veuen el futur amb menys optimisme.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: