Divendres, 19 d'abril de 2024

Xènia Benach es corona a l’estatal de pista coberta

Va establir un nou record estatal als 60 metres tanca i participarà a l’Europeu de de Polònia.

L’atleta vilafranquina Xènia Benach (Alcampo Scorpio) va ser una de les atletes més destacades del Campionat d’Espanya de pista coberta celebrat al al poliesportiu Gallur de Madrid.

Benach va batre el record català dels 60 metres tanques a les semifinals (8.10) i ho va rubricar amb el títol estatal, després d’una arribada frec a frec amb Caridad Jerez a la cursa final.

En aquests campionat la generació dels atletes nascuts a partir del nou segle, van marcar la pauta, Benach, una contrastada especialista en proves combinades, s’ha convertit en la gran revelació en la cursa de tanques aquest temporada hivernal.

A Benach l’entrena David Ruiz i a més és companya d’entrenaments del velocista de Sant Martí Sarroca Pol Retamal.
A la cursa de semifinals, la basca Teresa Errandonea -una de les grans favorites i defensora del títol estatal-, va ser desqualificada per una sortida nul·la.

Però Benach ja va mostrar el seu potencial a les semifinals, emportant-se la cursa amb un registre espectacular de 8.10, que rebaixava la plusmarca catalana (8.22) i la situava al capdamunt del rànquing espanyol de l’any al davant de la mateixa Errandonea (8.13).

Calia ratificar el títol estatal en la gran final, la seva gran rival era l’atleta del CF Barcelona Caridad Jerez (8.19).

A l’hora de la veritat Xènia Benach va tornar a fer una gran sortida i va començar a saltar tanques en primera posició, l’atleta blaugrana va tenir una bona progressió i van entrar a la meta pràcticament al mateix temps (8.20).
La foto d’arribada va determinar la victòria de la vilafranquina per mil·lèsimes de segon per la vilafranquina de 20 anys.
Amb aquest temps i el títol estatal, Benach ha fet mèrits més que suficients per ser a la llista de l’europeu de Torum (Polònia) que se celebrern del 4 al 7 del proper mes de març.
Per la seva banda, l’atleta de Sant Martí Sarroca Pol Retamal (FC Barcelona), tot i classificar-se per la final dels 200 metres llisos, guanyant la seva seria de semifinals, no va poder ser present a la final per lesió.