Dimecres, 10 d'Agost de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Una programació alternativa del Carnaval, adaptada al context de la COVID-19

La Comissió de Carnaval i el Servei de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca presenten una programació alternativa.

Amb l’objectiu de mantenir viu l’esperit festiu, s’han preparat diferents accions perquè hi hagi un ambient carnavalesc que es podran seguir per les xarxes socials de la Comissió de Carnaval (YouTube i Instagram). La Comissió de Carnaval ha preparat una activitat adreçada als més petits que es podrà fer en família fins el 28 de febrer. Es tracta d’una gimcana per diferents indrets de la vila en la qual a través de codis QR s’hauran d’anar resolent preguntes sobre el Carnaval i cercant pistes. Els nens i les nenes que aconsegueixin resoldre tots els enigmes del joc rebran un petit obsequi que es podrà passar a buscar fins al 28 de febrer a la localització de la darrera pista de la gimcana o bé al Servei de Cultura de l’Ajuntament. Aquest divendres de Carnaval no hi ha el tradicional Ball de Gala al Teatre Cal Bolet però la Comissió de Carnaval convida tothom a disfressar-se des de casa, a immortalitzar el moment i a compartir-ho a les xarxes socials. Un jurat especialitzat format pel Rei Carnestoltes i la seva Cort escollirà la millor disfressa que serà obsequiada amb un dinar per a dues persones.
Coincidint amb la majoria d’edat del Rei Carnestoltes i de la Comissió que organitza el cicle de festes del Carnaval, es pot visitar al claustre de Sant Francesc una exposició retrospectiva que fa un repàs històric dels orígens i l’evolució del projecte del Carnaval al voltant del Rei Carnestoltes.
A la mostra també es poden veure les disfresses i els elements d’atrezzo del Carnaval de Vilafranca. Es podrà visitar del 18 al 28 de febrer, de dilluns a divendres de cinc de la tarda a vuit del vespre i dissabtes i diumenges, d’11 del matí a dues del migdia.
Per tancar l’activitat d’aquest Carnaval confinat i també en format virtual, el dijous 18 de febrer, a les deu de la nit, es podrà seguir per les xarxes socials de la Comissió de Carnaval la projecció dels curtmetratges participants a la 9a edició del Curtnaval. Una gala cinematogràfica en clau carnavalera realitzada per la fotògrafa Gemma Sala. En el transcurs de la projecció, també s’emetrà el millor curtmetratge de tots, el que fa cada any la Comissió de Carnaval per a predicar amb l’exemple. Es lliuraran tres premis pel Curtnaval, el premi de la Concubina, escollit per un prestigiós jurat que tindrà una dotació econòmica de 200€ i dos premis escollits per un prestigiós i fidel públic, el premi de la Serpentineta, consistent en un pernil, i el premi de la Iaia, consistent amb un lot de productes del Carnaval.
Per escollir els premis del públic, es podran veure tots els treballs participants a les xarxes socials de la Comissió de Carnaval i es podrà votar fent un “m’agrada” al curt escollit fins dissabte 20 de febrer al vespre, quan es donaran a conèixer els guanyadors.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: