Dilluns, 27 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Un intent de mediació acaba en tensions en el moment de desallotjar l’edifici

Membres del Sindicat de Llogateres del Penedès van evitar que marxessin tots els ocupants del bloc de propietat municipal al carrer Progrés on l’Ajuntament vol fer pisos socials.

Dijous al matí es va produir una tensa situació a l’alçada del número 34 del carrer Progrés de Vilafranca, quan tècnics municipals acompanyats de la Policia Local van anar-hi per recuperar la propietat de l’immoble que l’Ajuntament va adquirir fa uns mesos gràcies al dret de tanteig.

El bloc estava ocupat, i per aquest motiu es va encetar un procediment de mediació amb la intenció que les persones que hi eren l’abandonessin de manera voluntària. El regidor de convivència i ciutadania, Joan Manel Montfort, explicava que des de l’Ajuntament tenien constància que hi vivien entre 10 i 12 persones.

Montfort explicava que alguns veïns finalment van decidir no marxar. Ara es mirarà de reprendre la mediació, i si no funciona s’acabarà finalment a la via judicial per tal que l’Ajuntament pugui recuperar l’edifici que es vol destinar a habitatges socials. El regidor remarca també que algunes de les persones que ocupen causen força problemes de convivència amb els veïns.

La presència de membres del Sindicat de Llogateres del Penedès amb la intenció d’evitar aquesta acció va provocar alguns moments de tensió. En nom del sindicat, Txus Magallón explicava que fa unes setmanes van rebre petició d’assessorament per part d’alguns veïns d’aquest immoble, i el dia 24 s’hi van acostar per comprovar la situació. Des del seu punt de vista les famílies que hi viuen es troben en situació de vulnerabilitat.

Magallón apunta que dijous al matí van rebre l’avís que s’estava desallotjant totes les persones que vivien en l’edifici, i que hi havia un grup de veïns que no volien marxar.

En aquest edifici hi ha 3 pisos i també diversos espais que tot i no reunir les condicions d’habitabilitat estaven també ocupats.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: