Divendres, 12 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

S’inicia una prova pilot de recollida de residus amb contenidors intel·ligents als Monjos

Hi prendran part més de 1.100 veïns de 450 habitatges, a més dels establiments comercials, que a partir del març hauran de fer ús d’una targeta magnètica per poder obrir els contenidors

Aquest dimecres en una roda de premsa a la Masia Mas Catarro de Santa Margarida i els Monjos, l’Ajuntament i la Mancomunitat Penedès Garraf van presentar una prova pilot de recollida de residus amb contenidors intel·ligents que es durà a terme durant 6 mesos a tres barris del municipi. Es tracta dels veïnats de Mas Catarro, Passeig Fluvial i Cal Rubió. El projecte es va presentar amb la participació de l’alcaldessa de Santa Margarida i els Monjos, Imma Ferret; el vicepresident de l’Àrea de Residus de la Mancomunitat, Jordi Bosch; el regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament, Manel Alpuente i el tècnic de l’Àrea de Residus de la Mancomunitat, David Martínez. En total, hi prendran part més de 1.100 veïns i veïnes de prop de 450 habitatges, a més dels establiments comercials, que a partir del març hauran de fer ús d’una targeta magnètica per poder obrir els contenidors i dipositar la bossa de residus corresponent. La prova pilot arrenca amb una campanya de difusió i sensibilització que té per lema «Ens mou el reciclatge. Més orgànica, menys rebuig igual a més recursos».

Després de realitzar diversos estudis i avaluar les darreres solucions tecnològiques del mercat en matèria de gestió de residus, la Mancomunitat Penedès-Garraf ha compartit amb els governs locals del territori la voluntat de dur a terme un canvi de model de recollida i realitzar aquesta prova pilot per validar que el nou sistema que es proposa desplegar als municipis mancomunats, per tal de millorar l’eficiència del servei i la recuperació dels residus, és viable. Ho explicava el tècnic de l’àrea de residus de la Mancomunitat, David Martínez.

Realitzar la prova a Santa Margarida i Els Monjos, un municipi mitjà on la recollida selectiva compta amb una notable implantació, permetrà analitzar el funcionament en barris de densitat de població diversa i diferent concentració residencial extrapolable a les realitats de la resta de municipis del territori. L’alcaldessa Imma Ferret parlava de la importància de la implicació de la ciutadania.
16:05:52 És un projecte de país… 16:06:47 …va a rebuig.
Santa Margaria i Els Monjos serà el primer municipi de la Mancomunitat Penedès-Garraf en assajar aquest nou sistema de recollida. L’any 2019 cada ciutadà del municipi va generar 1,62 kg de brossa al dia, dels quals, només el 50,48% va ser recuperats selectivament.

Efemèrides

12 de juliol
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: