Diumenge, 26 de Setembre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Òmnium va recollir dissabte signatures per demanar l’amnistia per els encausats del procés

Un centenar de punts arreu de Catalunya van recollir el passat cap de setmana signatures de suport per demanar l’amnistia per a totes les persones encausades, en presó o a l’exili.

Aquest passat cap de setmana Òmnium Cultural va organitzar en un centenar de municipis de Catalunya una nova campanya de recollida de signatures per demanar l’amnistia per a totes les persones que es troben immerses en processos judicials relacionats amb les accions i protestes al voltant del procés d’autodeterminació. A l’Alt Penedès es va organitzar una recollida de signatures dissabte al matí, però al llarg del cap de setmana es van dur a terme actes similars a Sant Sadurní, Gelida i Santa Margarida i els Monjos.

En el cas de Vilafranca es va fer també una concentració de suport als encausats de la comarca, on van ser-hi presents el vilafranquí Adrian Sas que està condemnat a 3 anys 6 mesos i 1 dia de presó, el riudebitllenc Issac Ruana, regidor i conseller comarcal de la CUP que està encausat i de moment s’ha negat a declarar davant del jutge; i els sadurninencs Joan Agustí i Jaume Agustí, que estan encausats i pendents de data de judici per els talls de carretera a la Jonquera.

El president d’Òmnium a l’Alt Penedès, Jordi Parellada, va explicar en el seu parlament que la demanda d’una solució política al conflicte entre Catalunya i l’estat espanyol passa per l’Amnistia i l’autodeterminació, i que aquesta és la demanda que fa Òmnium. La fi de la repressió que exerceix l’estat sobre les persones que reclamen i defensen aquests drets, i que afecta ja en aquests moments prop de 3.000 persones.

De la seva banda, Joan i Jaume Agustí explicaven que en el seu cas s’han presentat davant del jutge, tot i que no han declarat, i es troben a l’espera d’una data per el judici.

Adrian Sas i Issac Ruana van explicar també que des del seu punt de vista cal mantenir la lluita davant de la repressió que exerceix l’estat, i van denunciar el paper de la Generalitat com a acusació contra els encausats.

En aquests moments ja s’han recollit unes 5.000 signatures a la comarca en suport de les demandes d’amnistia.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: