Dimecres, 22 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Vilafranca engega la campanya ‘Dona vida a l’orgànica’

L’objectiu central és incidir en la necessitat de fer una correcta separació de l’orgànica, per tal que el residu contingui el mínim d’elements impropis.

L’Ajuntament de Vilafranca, amb el suport de la Mancomunitat Penedès-Garraf i l’Agència de Residus de Catalunya, engega aquest mes de març de 2021 una campanya promocional de conscienciació i sensibilització ciutadana per a una millor gestió de la fracció orgànica. Sota el lema ‘Dona vida a l’orgànica’, la iniciativa contempla diverses accions adreçades als veïns empadronats en els darrers anys a la vila, el sector comercial i de restauració, i els mercats municipals de Sant Salvador i el de la Carn.
Aureli Ruiz és vicepresident de Projectes estratègics de la Mancomunitat Penedès – Garraf i destaca que la fracció orgànica és la que menys es recupera a Vilafranca.

A banda dels problemes mediambientals, l’orgànica acostuma a ser pesant i això té conseqüències econòmiques negatives. Els costos d’abocament a les plantes de tractament del rebuig van en relació al pes i quantitat de residu i, en els darrers anys, el cànon impositiu que grava el rebuig s’ha disparat considerablement, fins assolir aquest 2021 els 53,1 euros per tona.
Ho remarca la regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament de Vilafranca Lourdes Sánchez.

L’objectiu central de la campanya és incidir en la necessitat de fer una correcta separació de l’orgànica, per tal que el residu contingui el mínim d’elements impropis, aconseguint així una valorització de més qualitat d’aquest residu. El seu posterior tractament i transformació en compost permetrà tancar el cicle de vida al sector productiu i donar un nou ús a l’orgànica.

A la vegada, la campanya també insistirà en la necessitat de minimitzar la brossa orgànica que es diposita incorrectament a la fracció de rebuig.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: