Dijous, 22 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
La CUP reclama a l’equip de govern vilafranquí que impulsi un nou protocol d’empadronament

La CUP reclama a l’equip de govern vilafranquí que impulsi un nou protocol d’empadronament

Fonts de l’equip de govern han indicat que es mostren oberts a qualsevol revisió del protocol, sempre que es tracti de millorar el funcionament de l’administració.

Aquest dimecres a la tarda, en roda de premsa, la CUP de Vilafranca va reiterar la seva demanda en matèria d’empadronaments al govern del PdeCAT i PSC. La CUP demana que s’acatin les recomanacions que fa el Síndic de Greuges. Recordem que el passat mes de desembre, la CUP i el Sindicat de Llogateres del Penedès van presentar una denúncia al Síndic de Greuges que va concloure que en els casos en què el ciutadà no pot acreditar documentalment la seva residència a l’habitatge que ocupa, l’Ajuntament no pot denegar-ne automàticament la inscripció «perquè la decisió d’inscriure o no s’ha de fonamentar en la residència efectiva en el domicili de l’alta i no en el dret a residir a l’habitatge». La CUP demana al govern que «deixi de posar impediments» i ha anunciat que presentarà una moció al ple del mes de març, oberta als altres grups municipals, per a reclamar un nou protocol d’empadronament. Ho explicava Noel Viñas.

Al seu torn, posats en contacte amb l’Ajuntament de Vilafranca, fonts de l’equip de govern han indicat que es mostren oberts a qualsevol revisió del protocol, sempre que es tracti de millorar el funcionament de l’administració i que, en aquest cas, s’emplacen per debatre la qüestió en el proper ple, si finalment es presenta la moció de la CUP. A més recorden que tal i com s’ha explicat en reiterades ocasions, la normativa es compleix i que les sol·licituds que són rebutjades ho són perquè no es pot acreditar la residència efectiva. Segons ha expressat el consistori és molt difícil pels treballadors municipals fer les actuacions per verificar la residència en edificis ocupats, pels impediments i les reticències que s’hi troben. La xifra que s’ha facilitat des de l’equip de govern és de 85 sol·licituds rebutjades de les 3.000 presentades. A preguntes de la premsa sobre la possibilitat de que la moció no tiri endavant, els cupaires van respondre que estan estudiant altres accions contra l’ajuntament. Ho explicava Txus Magallón.

Des de la CUP manifesten la seva preocupació per les polítiques que entoma el govern encarades bàsicament, diuen, a discriminar un grup molt concret de persones i a incrementar i cronificar la pobresa.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: