Dimecres, 22 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Sindicat de Llogaters i Llogateres del Penedès rep la resposta del Síndic de Greuges

El Sindicat de Llogaters celebra la resposta de Ribó sobre el padró, que diu que s’ha d’empadronar tothom qui viu al municipi, i l’ajuntament de Vilafranca reitera que ja compleix la normativa.

El Sindicat de Llogaters i Llogateres del Penedès va convocar aquest dimecres a la tarda un acte a la Plaça Pau Casals per explicar la resposta del Síndic de Greuges a la denúncia que van interposar contra l’Ajuntament de Vilafranca. Una denúncia que parlava de «negligències i mala praxis amb biaixos racistes i xenòfobs en relació a la concessió del padró municipal». En la seva resposta, el Síndic de Greuges destaca que en els casos en què el ciutadà no pot acreditar documentalment la seva residència a l’habitatge que ocupa, l’Ajuntament no pot denegar-ne automàticament la inscripció «perquè la decisió d’inscriure o no s’ha de fonamentar en la residència efectiva en el domicili de l’alta i no en el dret a residir a l’habitatge». Des del Sindicat de Llogaters i Llogateres del Penedès valoren positivament la resposta del Síndic i insten l’ajuntament a revisar els protocols d’inscripció al padró municipal per emparar tots els veïns i veïnes.

Des de l’Ajuntament de Vilafranca reiteren que la normativa es compleix i que les poques sol·licituds que són rebutjades ho són perquè no es pot acreditar la residència efectiva.

Ruiz destaca, a més, que és molt difícil pels treballadors municipals fer les actuacions per verificar la residència en edificis ocupats, pels impediments i les reticències que s’hi troben. El regidor apunta que l’any passat es van rebutjar unes 85 sol·licituds de les 3.000 presentades.

En la seva resposta, el Síndic de Greuges fa dues recomanacions a l’Ajuntament de Vilafranca. D’una banda, que dugui a terme les actuacions necessàries per verificar l’efectiva residència de les persones interessades en el domicili que identifiquen en la seva sol·licitud i, un cop realitzades les comprovacions necessàries, estimi les sol·licituds d’inscripció en el padró. I, d’altra banda, que s’ampliï la informació relativa al tràmit d’alta en el padró municipal que es recull en el catàleg de tràmits de la seu electrònica.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: