Diumenge, 25 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El confinament passa a ser comarcal

El pas del confinament municipal a comarcal a partir de dilluns és una de les novetats més destacades de les noves mesures dictades pel Procicat.

Tal i com es va anunciar aquest dijous al migdia, el Procicat ha relaxat lleument algunes de les mesures per contenir els contagis de Covid-19. Les noves mesures, però, s’aplicaran a partir de dilluns i no aquest cap de setmana. Tindran una vigència, en principi, de 14 dies a partir de dilluns 8 de febrer, en funció de com evolucioni la pandèmia.

D’entre aquestes mesures destaca el canvi en el confinament, que passa de municipal al comarcal i de dilluns a diumenge. En el sector del comerç, i especialment a Vilafranca en ser cap de comarca de l’Alt Penedès, es tracta d’un pas molt esperat. El comerç, però, manté les restriccions. Per tant, es manté el tancament de cap de setmana de tots els establiments que no siguin essencials i de tots els dies els de més de 400 metres quadrats i els centres comercials.
Marta Vivas, és la presidenta de l’associació de comerciants Centre Vila.

Al contrari que els comerços considerats no essencials, a partir del cap de setmana que ve sí que podran obrir les seves portes les llibreries, ja que són considerades equipament cultural.
Quim Jubert és un dels responsables de La Cultural Llibreria.

Una reobertura molt esperada és la dels gimnasos i instal·lacions esportives cobertes.

Com explica el director del Complex Aquàtic de Vilafranca, Juan Diego Romero, a partir del dilluns el fet d’ampliar la mobilitat a la comarca els permetrà recuperar abonats que des del 7 de gener no podien anar-hi, reobriran la sala de fitness i ampliar les activitats dirigides, això sí amb un aforament limitat al 30% i grups de màxim 6 persones. Les piscines ja podien obrir amb control d’accés.

A partir de la setmana que ve també s’amplien els horaris d’obertura de bars i restaurants en esmorzars i dinars. Podran obrir de dos quarts de vuit a dos quarts d’onze, per esmorzar, i d’una a dos quarts de cinc, per dinar.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: