Dimarts, 23 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Grup de Defensa del Territori Pontons demana que es desestimi el parc eòlic projectat

Des del mes de gener, veïns i veïnes de Pontons i dels municipis limítrofs d’Aiguamúrcia i Querol s’han organitzat contra la construcció de dos parcs eòlics.

El parc eòlic Pontons 1 ha estat desestimat i el parc eòlic Pontons 2 continua en tramitació. Recentment s’ha creat la plataforma ciutadana Grup de Defensa del Territori Pontons, que compta amb el suport de les entitats ecologistes Bosc Verd i SOS Penedès.

Els objectius del Grup de Defensa del Territori Pontons són que es desestimi el Parc eòlic Pontons 2, preservar l’entorn agroforestal dels municipis de Pontons, Aiguamúrcia i Querol i demanar una major protecció ambiental dels entorns agroforestals que envolten els espais Xarxa Natura 2000 del Montmell – Marmellar, les capçaleres del Foix, el Sistema Prelitoral Central i el riu Gaià.

Sílvia Vinyarta forma part del grup i és propietària de la casa rural ecològica situada a Pontons Can Pascol. Vinyarta destaca que l’Ajuntament de Pontons i administracions com el Consell Comarcal també s’han manifestat en contra del projecte.

Des del Grup de Defensa del Territori de Pontons no estan d’acord amb que s’impulsin «projectes de gran envergadura que hipotequen el futur».

El grup denuncia que el parc eòlic «industrialitza l’espai agroforestal i genera un greu impacte paisatgístic» i considera que les energies renovables han de ser de «proximitat a la demanda energètica i que potenciïn l’autoproducció». També opinen que el document ‘Diagnòstic del territori i del medi ambient’ presentat per l’empresa promotora té «poc rigor científic».

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: