Dijous, 20 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Claustre de Sant Francesc acull una exposició retrospectiva del Carnaval de Vilafranca

L’exposició es pot visitar fins al 28 de febrer, de dilluns a divendres de 5 a 8 del vespre i dissabtes i diumenges, d’11 del matí a 2 del migdia.

Coincidint amb la majoria d’edat del Rei Carnestoltes i de la Comissió que organitza el cicle de festes del Carnaval, es pot visitar des d’aquest dijous al Claustre de Sant Francesc una exposició retrospectiva que fa un repàs històric dels orígens i l’evolució del projecte del Carnaval al voltant del Rei Carnestoltes, de la cronologia d’actes i dels personatges que conformen la Cort Reial. A la mostra també es poden veure les disfresses i els elements d’atrezzo del Carnaval de Vilafranca.

La Mariona Ríos, de la Comissió de Carnaval, explica que amb l’exposició pretenen donar a conèixer encara més la festa popular i els personatges que l’integren.

El Javi Gutiérrez també és de la mateixa Comissió i, a més, s’encarrega de la imatge gràfica. En el cartell d’enguany hi ha la presència de la mascareta tapant diverses part de la cara de personatges de la Cort com a element representatiu de la pandèmia que vivim, al mateix temps que és un element de denuncia de la repressió. El cas de l’exposició han optat per crear una nova tipografia. Seguint l’estil del domàs de Carnaval, les lletres són diverses entre elles.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: