Dimarts, 25 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Avinyonet demana solucions als problemes mediambientals que genera l’alcoholera Cades

L’Ajuntament ha arribat a un acord amb l’empresa per tal que abans de final de l’any vinent s’apliquin les mesures tecnològiques necessàries per evitar els problemes mediambientals que genera.

Ja fa anys que els veïns del municipi d’Avinyonet es queixen de l’impacte ambiental i les molèsties que els genera l’empresa Cades Penedès, una alcoholera que des del 1972 es troba al nucli d’Avinyó Nou. L’empresa es dedica al tractament integral del residus procedents dels processos de vinificació.

L’alcalde del municipi, Cèsar Herráiz, recorda que fa temps que treballen conjuntament amb l’empresa amb la voluntat de reduir el seu impacte ambiental. Tot i la feina feta, encara queda molt per fer.

Herráiz apunta que s’han marcat poder trobar una solució abans del 31 de desembre de 2022, i esperen que l’empresa i els diferents accionistes facin una aposta ferma per eliminar el seu impacte ambiental.

L’alcalde insisteix en que el sector faci accions concretes i determinants de cara a eliminar les problemàtiques que causa Cades. En aquest sentit s’han posat directament en contacte amb l’empresa i els seus diferents accionats per demanar accions concretes que n’assegurin la continuïtat garantint al mateix temps el respecte per el medi ambient i cap els veïns del municipi.

L’Ajuntament va arribar el mes de gener a un acord amb l’empresa per tal de regularitzar definitivament la seva situació urbanística. Un acord que inclou el compromís definitiu i clar per suprimir fins on sigui tècnicament possible qualsevol impacte mediambiental derivat de l’activitat diària de l’empresa.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: