Dijous, 13 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Vilafranca celebra el sorteig de les meses per a les eleccions del 14F

La suspensió cautelar del decret que suspenia les eleccions del 14F ha fet que els ajuntaments s’hagin activat ràpidament per continuar el procés electoral.

Tots els ajuntaments han de reprendre tots els tràmits del procés electoral, o sigui, a escollir les meses electorals.

Entre aquest dimecres i dijous els consistoris han de procedir a l’elecció dels representants de l’administració i a l’elecció dels membres de les meses. Una decisió que ha fet anar de bòlit alcaldes, regidors i secretaris municipals. Aquest dijous a mitjanit, doncs, acaba el termini i abans del dia 23 haurà de ser comunicat als qui els hagi tocat. A Vilafranca, el sorteig estava previst per aquest dimarts però es va suspendre. En conèixer-se la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, es va tornar a convocar per aquest dimecres al matí.

Aureli Ruiz, tinent d’alcalde 2n de l’àrea de Serveis Centrals i Hisenda, explica que el procés s’ha reactivat.

El Tribunal Superior de Justícia està pendent de les al·legacions que pugui fer el govern per defensar-se de la suspensió cautelar. Per això, el govern i també la Junta Electoral han reactivat tots els mecanismes perquè les eleccions es puguin celebrar el 14 de febrer.

El que ha fet el Tribunal no és resoldre el fons ni si les eleccions es faran el 30 de maig, sinó que ha donat resposta a la petició de suspensió cautelar del decret que suspenia les eleccions. El veredicte final i la data de les eleccions se sabran quan el tribunal estudiï més els recursos i es pronunciï definitivament sobre el fons de la qüestió. La decisió definitiva podria arribar a finals de setmana o la setmana que ve.

Pel que fa al vot per correu no canvia res, tret que s’han perdut tres dies. Per tant les sol·licituds ja fetes són vàlides i el termini continua sent el 5 de febrer.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: