Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La ponència ambiental emet un informe desfavorable sobre el projecte del parc eòlic de Pontons

La Ponència Ambiental del Departament de Territori i Sostenibilitat ha emès un informe desfavorable sobre la viabilitat de l’emplaçament del parc eòlic de Pontons per l’afectació a l’àliga cuabarrada.

Segons informa l’ACN, la Ponència Ambiental del Departament de Territori i Sostenibilitat ha emès un informe desfavorable sobre la viabilitat de l’emplaçament del parc eòlic de Pontons per l’afectació a l’àliga cuabarrada, espècie protegida. La promotora Eòlica La Conca preveia la ubicació de nou aerogeneradors de fins a 200 metres d’altura a l’oest del municipi. El projecte havia generat inquietud entre el veïnat de nuclis i urbanitzacions properes dels municipis d’Aiguamúrcia i Querol, a l’Alt Camp. Les entitats ecologistes Bosc Verd i SOS Penedès havien al·legat contra el parc i la línia elèctrica d’evacuació d’alta tensió fins a Vilafranca pel seu impacte ambiental. En la resolució de la Ponència Ambiental a què ha tingut accés l’ACN, l’organisme assenyala que l’afectació a l’espècie protegida de l’àliga cuabarrada és un element determinant i “insalvable”. Així, recorda que l’àliga cuabarrada és una espècie altament vulnerable al risc de col·lisió amb els aerogeneradors i conductors aeris, i també al risc d’electrocució en línies elèctriques.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: