Dilluns, 25 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Èxit d’assistència a l’acte per reivindicar un BECIN al Molí d’en Rovira

Més de 70 persones van assistir a la conferència del Col·legi d’Arquitectes sobre la petició de BECIN del conjunt de cellers a l’entorn de l’estació de tren de Vilafranca.

En el marc de les accions que està duent a terme el grup promotor, juntament amb l’Institut d’Estudis Penedesencs, per protegir i fomentar el conjunt de cellers monumentals que hi ha a banda i banda de la via de ferrocarril de Vilafranca, els seus membres van presentar dimarts al Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, en un acte públic telemàtic amb més de 70 persones, la iniciativa i la feina que estan fent perquè tot el conjunt sigui declarat Bé Cultural d’Interès Nacional. L’acte estava organitzat per l’ Agrupació d’Arquitectes per a la Defensa i Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic.
Els assistents, la major part arquitectes i experts en patrimoni, van manifestar la seva sorpresa davant la magnitud i l’excepcionalitat d’aquest conjunt històric de Vilafranca. Segons un comunicat dels organitzadors, un aspecte que va sorprendre als assistents és que l’Ajuntament no vetllés perquè el conjunt fos declarat Bé d’Interès Nacional Cultural i se’n mantingués al marge, no veient la oportunitat que la seva catalogació pot tenir per a Vilafranca i per a dotar de major contingut l’essència de la ciutat com a Capital del Vi.
El representants del grup promotor a l’acte, els historiadors Raimon Soler i Montse Julià, i l’advocat Albert Guasch, van explicar que la conservació i rehabilitació d’aquestes edificacions industrials és compatible amb un ús actual i modern.
A més de la sol·licitud al Departament de Cultura perquè es protegeixi com a BCIN, s’ha creat un manifest de suport a la protecció i valorització del patrimoni industrial vinícola de Vilafranca. Al manifest s’hi han adherit, entre altres, el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, l’Agrupació d’Arquitectes per a la Defensa i la Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic, SOS Monuments, el Centre Artístic del Penedès-L’Agrícol, el Centre d’Estudis del Paisatge Vitivinícola i el Col·lectiu Ecologista Bosc Verd.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: