Dilluns, 28 de Novembre de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

CCOO Alt Penedès – Garraf augmenta en més del 45% l’assessorament laboral per la pandèmia

CCOO Alt Penedès – Garraf augmenta en més del 45% l’assessorament laboral per la situació provocada per la pandèmia i la precarietat laboral.

CCOO de l’Alt Penedès i del Garraf ha experimentat durant el 2020, un fort creixement en les consultes del seu servei d’assessorament laboral. S’han fet un 45’11% més de consultes que l’any 2019.

La necessitat d’informació, assessorament i tutela ha augmentat per l’impacte generat per la pandèmia al món laboral i per les seves conseqüències socials. El sindicat ha fet «un important esforç» per poder oferir assessorament laboral presencial, gratuït en la primera fase de la crisi. També ha reforçat eines telemàtiques i ha posat en marxa un telèfon gratuït, per garantir un accés més ampli.

Algunes de les dades més rellevants del servei d’assessorament laboral i sindical són que, durant el 2020, van ser ateses, presencialment i telemàticament, 1.712 persones a Vilanova, Vilafranca i Sant Sadurní. A l’Alt Penedès s’ha passat de les 450 consultes fetes l’any 2019 a les gairebé 800 d’aquest 2020.

Tants els motius de consulta com els sectors sobre els quals es feia l’assessorament han canviat la seva tipologia arran de la pandèmia. Els anys anteriors, les consultes tenien a veure sobretot amb aplicacions de conveni, càlculs o acomiadaments.

Mentre que aquest 2020, els principals motius de consulta tenien a veure les prestacions de la Seguretat Social, la inaplicació conveni i l’atur.

Per sectors d’activitat, el major nombre de consultes estaven relacionats amb el comerç, l’hostaleria i el turisme, en més del 30%; les indústries metal·lúrgiques i químiques, en més del 25%; empreses de serveis i neteja, en prop del 20%; transport per carretera i logística, en un 15%; sanitat en gairebé un 5%; i ensenyament en prop d’un 4%.

Durant el 2020, el servei d’assessorament sindical a l’Alt Penedès-Garraf, s’ha consolidat com una de les eines fonamentals del sindicat d’intervenció social.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: