Diumenge, 2 d'Abril de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Bosc Verd i SOS Penedès demanen que es desestimi el Parc Eòlic de Pontons

Bosc Verd i SOS Penedès demanen que es desestimi el Parc Eòlic de Pontons

Els ecologistes han presentat al·legacions a l’avantprojecte de Parc Eòlic de Pontons i a la línia elèctrica d’evacuació d’alta tensió de 110KV de Pontons a Vilafranca, pel greu impacte ambiental.

També s’han personat com a part interessada en l’expedient a tots els ajuntaments per on passa la línia elèctrica d’evacuació i al Departament de Territori i Sostenibilitat. Segons un comunicat dels ecologistes el document de “Diagnòstic del territori i del medi ambient” presentat per l’empresa promotora del parc eòlic té poc rigor científic.
On s’han projectat els aerogeneradors hi ha diversos nius d’ocells rapinyaires i també s’obvia el paper de la serralada durant els períodes de migració. La construcció del Parc Eòlic Pontons posa en perill la biodiversitat de la zona i del Penedès, perquè posen en perill espècies com l’àliga cuabarrada i l’àliga daurada. D’altra banda els ecologistes estan en contra d’industrialitzar els connectors ecològics del Penedès que connecten les Serres d’Ancosa, el Montmell i l’Alt Gaià. Afegeixen que la línia elèctrica d’evacuació d’alta tensió que es pretén construir, també afectarà a tota la zona agrícola, forestal i espais fluvials entre els municipis de Pontons, Torrelles de Foix, Sant Martí Sarroca, Pacs del Penedès, Vilafranca del Penedès i Olèrdola. I finalment adverteixen que el projecte presentat comporta la industrialització de l’espai agroforestal i un greu impacte paisatgístic.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: