Diumenge, 14 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca és un dels 14 territoris on s’impulsa el projecte pilot passaport Edunauta

El passaport Edunauta, que compta amb la implicació de totes les escoles de Vilafranca, s’estrena aquest Nadal amb un seguit de propostes organitzades en el context d’aquestes festes.

El passaport Edunauta és una eina on cada infant pot reflectir tot el que aprèn explorant i gaudint de les activitats educatives que ofereix el seu entorn més proper; un entorn integrat per espais i agents diversos com biblioteques, entitats, escoles, museus, centres cívics, parcs o teatres.

El passaport està vinculat a l’oferta d’activitats d’aprenentatge de cada territori, de manera que el nen o nena tria i fa les activitats que vol i al passaport va quedant constància dels seus aprenentatges. Un cop acabat el curs, l’edició del passaport es tanca amb una celebració que implica tota la comunitat i que posa de manifest el potencial d’aprenentatge dels infants «edunautes».

Vilafranca és un dels 14 territoris on es desplegarà aquest projecte pilot impulsat per la Fundació Jaume Bofill i la cooperativa + Educació. La regidora d’Educació Xell Montserrat explicava que el missatge que hi ha rere aquesta iniciativa és que Vilafranca és una ciutat educadora.

La directora de l’Aliança Educació 360, Fathia Benhammou, explicava que el passaport Edunauta «acredita i connecta les oportunitats educatives del territori».

A Vilafranca, els primers edunautes seran tots els nens i nenes que cursen 3r i 4t de primària a la vila. Rebran el seu passaport a l’escola i ja podran començar a fer les activitats proposades per anar segellant-les.
Oriol Roca, de la cooperativa +Educació, explica que els i les edunautes hauran d’anar adquirint els seus «superpoders» fins a completar el passaport.

El passaport Edunauta, que compta amb la implicació de totes les escoles de Vilafranca, s’estrena aquest Nadal amb un seguit de propostes organitzades en el context d’aquestes festes. Tota la informació es pot consultar al web del servei d’Educació.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: