Dijous, 13 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Trobada entre el Consell d’Alcaldes i el conseller d’Interior per les ocupacions delinqüencials

El Consell d’Alcaldes de l’Alt Penedès obté el compromís de la Conselleria d’Interior d’actuar contra les ocupacions delinqüencials.

El dilluns 21 de desembre es va celebrar una reunió telemàtica dels alcaldes i les alcaldesses de l’Alt Penedès amb el conseller d’Interior de la Generalitat, Miquel Sàmper, i el director general de la Policia, Pere Ferrer.

El motiu de la trobada eren les ocupacions delinqüencials. De fet, tots els alcaldes i alcaldesses de l’Alt Penedès van signar a primers de desembre una carta conjunta on manifestaven la seva preocupació i proposaven mesures per atacar el problema.

El president del Consell d’Alcaldes i alcalde d’Avinyonet del Penedès Cèsar Herràiz explica que un percentatge molt elevat dels habitatges buits de la comarca estan en mans de bancs i fons voltors i resulta gairebé impossible contactar-hi.

El Conseller d’Interior va reconèixer durant la reunió de dilluns passat que les ocupacions delinqüencials són un problema comú i que el marc normatiu actual no dona resposta. També va confirmar que l’abundància d’habitatges buits i la impossibilitat de fer fora els ocupants conflictius ha provocat que Catalunya esdevingui un paradís per a la instal·lació de màfies dedicades a cultivar i vendre marihuana.

Sàmper va explicar que la modificació del marc normatiu és «competència de l’Estat» i que des del Parlament de Catalunya «es faran propostes perquè el Congrés modifiqui el Codi Penal».

Una de les propostes que treballen des de la Generalitat és «legitimar els ajuntaments, les associacions de veïns i les persones perjudicades per les ocupacions, perquè puguin denunciar i iniciar així el procés de desallotjament», ja que actualment només poden denunciar els propietaris de l’habitatge ocupat.

Per la seva part, Cèsar Herràiz destacava que la carta signada a l’Alt Penedès està arribant a tot Catalunya i que altres ens estan fent els mateixos passos que en el seu moment va fer el Consell d’Alcaldes per traslladar a la Generalitat la seva preocupació en el tema de les ocupacions vinculades a la delinqüència.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: