Dissabte, 4 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament ha celebrat la primera audiència pública de pressupost de forma telemàtica

L’audiència pública d’exposició del projecte de pressupost municipal és un tràmit previ al debat dels pressupostos i es fa cada any al saló de plens de l’ajuntament de Vilafranca.

En aquesta ocasió, però, i com ha passat també en molts altres temes la pandèmia del coronavirus ha fet canviar els paràmetres i per primera vegada s’ha exposat obertament però via telemàtica.
Ho van fer aquest dijous a la tarda els tinents d’alcalde Francisco Romero i Aureli Ruiz.
El regidor d’Urbanisme va remarcar el treball realitzat per tots els membres de l’equip de govern per tal d’elaborar de forma transversal un pressupost que sigui útil per superar la situació actual a Vilafranca.
Així, docns, es tracta del pressupost més elevat aprovat mai pel consistori des dels ajuntaments democràtics amb més de 60M€, incrementant en un 7,7% el del 2020 i amb una inversió rècord d’uns 10 MEUR en un sol any.
El regidor d’Hisenda, Aureli Ruiz, posava èmfasi al fet que serà el pressupost clau del mandat, amb un primer objectiu de reactivar l’economia produint un efecte multiplicador.
Els altres dos objectius principals del pressupost són els de fer front a les necessitats socials urgents i millorar la qualitat de vida de les persones.
De les inversions destaquen la continuació de les obres d’ampliació de VINSEUM, la interconnexió amb els polígons i pobles propers a través de carrils per a vianants i bicicletes i la millora del Centre Àgora i , finalment les inversions del Pla d’Intervenció Integral del Centre i del carrer del Comerç que suposarà una renovació urbana sense precedents que repercutirà en diferents barris com el Centre, el Molí d’en Rovira, Sant Julià o el Poble Nou.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: