Dimarts, 18 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Agrícol organitza una conferència per commemorar l’Any Alexandre de Riquer

El Centre Artístic Penedès L’Agrícol acollirà un acte d’homenatge a Alexandre de Riquer arran de la commemoració dels 100 anys de la seva mort.

L’acte es farà aquest dimecres, 9 de desembre, a dos quarts de vuit del vespre en directe per Instagram @AGRICOL1876, i més endavant disponible a YouTube.
La Secció literària de L’Agrícol ha organitzat la conferència en format diàleg que aproparà la personalitat i l’obra d’Alexandre de Riquer, considerat una de les figures més rellevants del modernisme simbolista a Catalunya, tant en l’àmbit de la plàstica com en l’àmbit literari, tot i que aquest aspecte de la seva creativitat és més desconegut.
L’acte comptarà amb la participació d’Anna Ruiz, professora de literatura i crítica literària, que conduirà el diàleg amb Teresa Costa-Gramunt, comissària de l’Any Alexandre de Riquer, que farà una aproximació a la figura polièdrica d’aquest modernista arquetípic que es va emmirallar en el prerafaelitisme, moviment estètic d’arrel humanista i regeneracionista que d’ençà el seu viatge a Londres l’any 1894 Riquer va traslladar a Catalunya, essent-ne una de les figures més rellevants.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: