Dijous, 23 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
La CUP de Sant Sadurní reclama un compromís dels partits perquè l’habitatge sigui una prioritat

La CUP de Sant Sadurní reclama un compromís dels partits perquè l’habitatge sigui una prioritat

La CUP proposa que tots els partits assumeixin l’habitatge com una prioritat per tal de que l’Ajuntament de Sant Sadurní es doti de 100 pisos de lloguer social abans de que acabi el mandat.

Segons explica la CUP, la primera fase del Pla Local d’Habitatge ha posat sobre la taula dades que confirmen la problemàtica social que Sant Sadurní té en matèria d’habitatge. El preu elevat del lloguer i la manca d’habitatge protegit provoquen que la meitat de les famílies del municipi tinguin dificultats per accedir a l’habitatge.

La CUP proposa un pla de xoc immediat que passa per mobilitzar el parc d’habitatge buit, incentivant els petits propietaris i sancionant els grans tenidors a través dels mecanismes que permet la Llei Catalana de l’Habitatge, i la creació d’habitatge públic a través de la promoció d’habitatge protegit en sòl municipal o la compra de pisos buits, utilitzant per exemple el dret de tanteig i retracta en aquells casos que la llei ho contempla. Amb aquestes accions es demana al govern que assumeixi l’objectiu de disposar de 100 pisos de lloguer social, siguin de propietat pública o amb cessió d’ús, l’any 2023.

Des de maig de 2020 la CUP està treballant amb les dades que els ofereix la primera fase del Pla Local d’Habitatge que està realitzant la Diputació. Aquestes dades diuen que confirmen el que ells ja havien denunciat en l’anterior mandat, que l’accés a l’habitatge per l’elevat preu del lloguer així com la manca d’habitatge social, és la principal problemàtica que afronten les famílies de classe treballadora de Sant Sadurní. Des de la CUP fa mesos que s’està treballant conjuntament amb el govern en els diferents espais institucionals que s’han creat com la Taula Local d’Habitatge o en el marc dels debats del Pla Local d’Habitatge.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: