Dissabte, 4 de Febrer de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC denuncia el perill del joc on-line entre els joves

La diputada sadurninenca Rut Ribas fa un crit d’alerta per les conseqüències de salut pública i econòmiques que comporta.

Durant el mandat al Parlament, la diputada d’ERC Rut Ribas ha posat sobre la taula els problemes que generen les addiccions al jocs on-line entre la joventut per tal que formin part de l’agenda política.

L’existència del joc i les apostes sempre ha estat present. Ara, però, la generalització d’aparells electrònics ha provocat que el joc s’acabi adaptant a les noves situacions, i malgrat les constants prohibicions o regulacions per part d’administracions, molts joves acaben convertint-se en addictes. Ribas diu que és un problema de salut pública i que cal actuar-hi urgentment.

La diputada explica que la llei d’addiccions vigent ha quedat obsoleta i cal reformular-la per donar cabuda a aquestes noves situacions.

Actualment hi ha sobre la taula un avantprojecte de la llei d’addiccions a Catalunya, que busca la millora de la protecció de la població davant els riscos associats al consum de tabac, alcohol, altres drogues i dels usos no saludables de les tecnologies de la informació i la comunicació, els jocs i les apostes.

Rut Ribas alerta de l’existència de «biaixos de classe i d’edat» en aquesta problemàtica, ja que la mitjana d’edat d’inici en la conducta de joc a l’Estat Espanyol dels jugadors patològics és de 19 anys, i la dels jugadors socials és de 23. D’altra banda, les persones amb més risc de caure en la ludopatia són joves “de classe treballadora, persones de minories ètniques i d’ambients familiars desestructurats”.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: