Dimecres, 6 de Juliol de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC demana a l’equip de govern uns pressupostos expansius de cara al 2021

Els republicans aposten pels ajusts directes tan als sectors afectats per les mesures per frenar la Covid-19 com ajuts directes a les famílies i recuperar els ajuts a l’escolarització per garantir la igualtat d’oportunitats.

Aposten per l’impuls d’ajuts directes per exemple amb targetes moneder per potenciar el comerç alimentari de proximitat i assegurant que tot euro invertit ha de revertir socialment, tal com apunta la regidora republicana Gemma Urgell.

En matèria d’habitatge, els republicans aposten per ajuts per fer front al lloguer a persones vulnerables, per fer complir el decret de la Generalitat que prohibeix els desnonaments i per l’impuls immediat de l’ampliació del parc d’habitatge públic de Vilafranca. En l’àmbit cultural, demanen pla de xoc cultural i d’una contractació massiva de creadors locals per, per exemple, dur a terme accions als centres educatius mentre durin les restriccions sanitàries.

En aquest context i davant d’una situació complicada pel grup republicà, tal com va exposar Pere Sàbat, la prioritat d’aquests pressupostos ha de ser la recuperació econòmica i social.

Des d’Esquerra estenen la mà a l’equip de govern per poder acordar uns pressupostos expansius que donin resposta a les necessitats actuals de Vilafranca. Els republicans van alertar, però, que encara no tenen cap proposta de pressupostos, que haurien de passar pel ple aquest mes de desembre, i ho han demanat, diuen, des de fa setmanes. Expliquen que a la majoria de ciutats estan negociant i acordant pressupostos i a Vilafranca encara no.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: