Dijous, 13 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els cribratges intensius a l’Alt Penedès tanquen la primera setmana amb pocs casos positius

Els cribratges intensius continuen a la nostra comarca en els tres dispositius instal·lats a Vilafranca, Santa Margarida i els Monjos i Sant Sadurní d’Anoia.

El Molí del Foix és l’espai de Santa Margarida i els Monjos on s’ha instal·lat el dispositiu del cribratge intensiu per detectar casos positius de Covid-19 entre persones asimptomàtiques. Des de dilluns, entre 100 i 200 persones cada dia, s’han pogut fer el test antigènic ràpid per saber si tenien o no el virus. Aquest dijous al vespre, dues de les persones que havien decidit anar a fer-se la prova eren la Pilar i la Gemma Gallego, que ens explicaven la seva motivació.

Els cribratges intensius que s’estan fent en diversos punts de Catalunya formen part d’una estratègia conjunta de lluita contra el coronavirus del Departament de Salut, l’Atenció Primària i el Servei de Vigilància Epidemiològica. Des del CAP Alt Penedès, el seu director, el doctor Josep Ayllón, destaca que aquests dispositius són una bona eina per trencar la cadena de transmissió del virus.

Remarca que estan adreçats a les persones asimptomàtiques. A la nostra comarca, cada punt ha fet unes 200 proves de mitjana cada dia i s’han detectat molt pocs casos positius. En total les dades acumulades fins a dia d’avui són: 389 proves a Santa Margarida i els Monjos amb 3 positius detectats, a Vilafranca són 570 les persones que han passat pel local dels falcons resultant 4 positius i Sant Sadurní fins a dia d’avui ha fet 528 proves amb 2 persones positives en Covid-19. A l’Atenció Primària, on estan intentant recuperar l’atenció presencial mentre contenen aquesta segona onada de coronavirus, remarquen la importància de seguir les recomanacions i de fer l’aïllament en cas que sigui necessari.

El doctor Ayllón explica que la segona onada els ha agafat molt millor preparats que al març però insisteix en què no es pot abaixar la guàrdia. Per això recomana a les persones asimptomàtiques que es facin la prova aprofitant els dispositius que hi ha a la comarca. Estan oberts cada tarda de 15 a 20h i només cal presentar la targeta sanitària. El resultat se sap en 15 minuts.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: