Dimecres, 29 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El calendari de Productes de la Terra promociona per el 2021 mels, melmelades i codonyats

Un any més el Consell Comarcal edita aquest calendari amb el que es volen promocionar productes de la terra i restauradors del Penedès Tasta’l.

El saló de plens del Consell Comarcal ha acollit la presentació del calendari de cara al proper any que edita l’ens comarcal en col·laboració amb Gremi Comarcal d’Hostaleria i Turisme de l’Alt Penedès i l’Associació de Productors Artesans Agroalimentaris de l’Alt Penedès. La Consellera Comarcal d’Empresa i Ocupació i Productes de la Terra, Cristina de La Cruz, recordava que cada any el calendari es dedica a un producte penedesenc concret que es vol promocionar. De cara al 2021 s’ha apostat per la mel, la melmelada i el codonyat, que com és habitual apareixen al calendari a través de diferents plats que han cuinat restaurants de gremi d’Hostaleria.

Imma Olivella, propietària de l’empresa ‘Les Filos’ que produeix melmelada de préssec d’Ordal, remarcava la importància de poder donar a conèixer aquests productes a través del calendari tot destacant també que tenen la sensació que cada cop més la gent valora més els productes de la terra.

D’altra banda, Maria Àngels Saumell, presidenta de l’Associació de Productors Artesans Agroalimentaris de l’Alt Penedès posava en valor el calendari i aprofitava per recordar que aquest cap de setmana seran presents a la plaça de Jaume I en la Fira Mercat que es fa al voltant de la Fira del Gall.

Finalment la presidenta del Gremi Comarcal d’Hostaleria i Turisme de l’Alt Penedès, Núria Carbó, ressaltava la voluntat del calendari d’ajudar a donar a conèixer productes de la terra i diferents elaboracions per dur-los a la taula.

La presentació la va tancar el president del Consell Comarcal, Xavier Lluch, destacant el fet que el calendari ja fa anys que aposta per potenciar productes de la terra relacionats directament amb el territori. I en aquest cas amb productors de mels, melmelades i codonyats que potser no són gaire coneguts tampoc al mateix Penedès. Des del Consell Comarcal es posava en valor també el que representa de suport a les empreses locals aquest calendari, ja que s’hi pot trobar el llistat i contacte tant dels elaboradors de productes de la terra com dels restaurants del Penedès Tasta’l.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: